Vienas profesionaliausių virtuvės šefų Lietuvoje Robertas Ščesnavičius maisto gamyboje sukasi iš peties: sėkmingai veda kulinarines laidas televizijoje, organizuoja individualias maisto gaminimo pamokėles, rūpinasi neseniai atidaryto, jaukaus ir prabangaus restorano “Perfeco” patiekalų išskirtinumu ir kokybe. Kulinarijos srityje Robertas sėkmingai dirba jau daugiau nei 40 metų ir pripažįsta, kad per šį laiką jo gyvenimo įpročiai sparčiai keitėsi. Metams bėgant, virtuvės šefas vis labiau rūpinasi savo paties mitybos racionu, siekdamas išsaugoti gerą savijautą ir sveikatą.

Mityba lemia mūsų sveikatą. Ar sutinkate su šiuo teiginiu?

R. Ščesnavičius: “Sutinku, tačiau manau, kad žmonės dažnai klaidingai supranta mitybos įtaką mūsų sveikatai. Jie galvoja, kad kažko atsisakysi ir mityba taps sveika, bet aš sakau priešingai,bet aš sakau priešingai – jokių produktų atsisakyti nereikia. Svarbiausia žiūrėti vartojamą maisto kiekį, jo suderinamumą ir įvairiapusiškumą.”

 Maisto gaminimas ir gera figūra, kaip manote ar tai suderinama?

R. Ščesnavičius: “Pažįstu daug lieknų virėjų, kurių kūno sandarą lėmė fiziologija ir jie gali sau leisti ragauti patiekalų, kiek tik širdis geidžia. Tačiau yra tokių kaip aš, kuriems užtenka šiek tiek daugiau pavalgyti ir ta figūra pamažu tampa ne tokia, kokios norėčiau. Ilgą laiką kovoju su papildomais kilogramais, tik tai darau savitais būdais. Aš esu įvairaus maisto šalininkas ir manau, kad griežtai atsisakyti tam tikrų produktų tikrai nereikia.”



(nuotrauka iš asmeninio albumo)

Kaip manote ar lieknėjimas gali būti sveikas?

R. Ščesnavičius: “Esu prieš badavimus ir manau, kad tai yra labai nesveika, tačiau laikino maisto apribojimai yra reikalingi. Jei nori numesti svorio vis tiek savo mitybą keisti reiks. Man pačiam yra tekę laikytis dietų, bet jos niekada nebuvo griežtos.”

Ką esate girdėjęs apie skaidulinių medžiagų naudą?

R. Ščesnavičius: “Daug domėjausi apie skaidulaus ir žinau, kad tai labai naudinga ne tik žarnynui, virškinimui, bet padeda norintiems sulieknėti. Skaidulos skatina greitą peristaltiką, suteikia sotumo jausmą.”

Kaip vertinate maistinių skaidulų produktus?

R. Ščesnavičius: “Vertinu labai teigiamai ir pats vartoju vieną iš tokių produktų  – „ColonWell“. Džiaugiuosi, kad vartojant šį produktą, nereikia sukti galvos, kaip gauti skaidulinių medžiagų dienos normą ir galiu tiesiog suvalgyti daugiau savo mėgstamo maisto.”

Koks Jūsų nuomone esminis „ColonWell“ privalumas?

R. Ščesnavičius: „ColonWell“ skaidulos padeda išlaikyti sveiką žarnyną, sureguliuoja visas organizmo stygas ir gerokai malšina alkio jausmą. Kas skaitė bibliją žinote, kad persivalgymas didžiulė nedorybė, o „ColonWell“ padeda nepersivalgyti.”

Ar sulieknėjote vartodamas „ColonWell“?

R. Ščesnavičius: “Taip, „ColonWell“ man padėjo atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Su „ColonWell“ jaučiuosi sotus, tad natūralu, kad suvalgau mažiau kasdienio maisto, suvartoju mažiau kalorijų ir svoris pamažu pradeda kristi. Džiaugiuosi atradęs šį produktą ir tikrai žadu toliau reguliariai jį vartoti.”

Skaidulinį maisto produktą „ColonWell“ Robertas pirmą kartą išbandė šių metų balandžio menėsį laidos “Šefas rekomenduoja” metu. Kviečiame prisiminti ir pažiūrėti šį video: